Un an de menținere.10-10

Am avut 2 ediții consecutive cu același grup 10-10, din ianuarie-iulie 2020. Ieri ne-am întâlnit să celebrăm un an de menținere.

Care dintre cele două etape au adus mai mare satisfacție, cea de slăbire sau cea de menținere pe parcursul acestui an?

Din punct de vedere nutrițional, etapa de menținere este o artă. Participantele au însușit-o, s-au desfătat în menținere, au cunoscut și urcușuri și coborâșuri, care nu au depășit 5 kg.

Să vă expun niște date:

  • s-a slăbit în medie 20- 25% din greutatea inițială, pe parcursul a 6 luni
  • s-a oscilat 5-7 % în etapa de menținere pe parcursul unui an
  • s-au păstrat unele principii nutriționale fără a avea efecte adverse: regularitatea meselor, aportul de vegetale, aportul optim de proteine, grăsimi esențiale
  • s-au introdus alimente eliminate, există varietate alimentară și satisfacția actului alimentar
  • există focus pe menținerea greutății și pe sănătate
  • există dorința de a ne întâlni cu grupul 10-10 din care au făcut parte (susținere pe termen lung).

Suma acestora este o reușită. Necesită un plan. Necesită un mediu specific. Necesită ambiție și mai ales o etapă de educație(dezînvățare și reînvățare). La un an de la etapa de slăbire, grupul mi-a trezit pofta aia nebună de a înțelege viața din perspectiva umanității, de a forma un mediu de susținere și de a te bucura de atâtea caractere frumoase.

Un an de menținere

Reușim mai mult împreună, decât separat.

Suntem diferiți (și observăm asta mai ales în grupuri), dar aceste diferențe fac să ne bucurăm că alții au alte valori, care ne dau alte perspective și ne îmbogățim reciproc prin interacțiune.

Vom continua să ne ținem aproape

Obezitatea lasă amintiri și uneori ca un magnetism te trage spre a o recâștiga. Vulnerabilitatea specifică procesului de slăbire se reduce prin monitorizare, susținere și respectarea unui plan specific etapei de menținere.

Sunt dialoguri scrise cu o parte dintre aceste participante, cu tema ”drumul de la obezitate la normopondere”, de unde puteți simți diferența de personalitate și valori și reușita specifică lor: pragmaticul, pasionalul, disciplinatul și emoționalul.

Ne revedem peste 1 an, 1 iulie 2022, cu noi detalii de traseu al acestui drum de menținere.

Anca Ignat-Sâncrăian

Un comentariu la „Un an de menținere.10-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy