Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu
Rețeta de supă de dovlecel cu mărar reprezintă o masă hrănitoare scăzută în carbohidrați și bogată într-un aport de minerale, vitamine și electroliți necesari mai ales pe perioada verii când organismul trebuie să se adapteze temperaturiilor ridicate. Această masă prezintă de asemenea un profil echilibrat de fibre și acizi grași esențiali necesari a fi prezenți într-o dietă echilibrată.

Rețetă (4 porții)
- 3 dovlecei medii
- 1 ceapă galbenă medie
- 2 morcovi
- o legătură de mărar
- 3 linguri de smântână 30% grăsime
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 3 L de apă
Mod de preparare
Se vor decoji dovleceii și morcovii se vor da pe răzătoare. Ceapa se taie cubulețe mici și împreună cu o lingură de ulei și un vârf de cuțit de sare se va sota în oala de supă pentru 4 minute. După ce s-a sotat ceapa, se adaugă dovleceii și morcovii și se sotează și aceștia pentru 4-5 minute. După ce au devenit moi, se adaugă 3L de apă călduță împreună cu sare și piper după gust. Se lasă la fier la foc mic circa 40 minute. La final se oprește focul și se adaugă smântâna amestecată într-un bol cu un polonic de apă din supă și se omogenizează pentru a se adăuga uniform în supă. Se adaugă și mărarul tocat mărunt și cele 2 linguri de ulei de măsline.
Valori nutrițioanle / porție (o porție aprox 500g)
- 167,03 kcal
- 13,48g lipide
- 10,93g carbohidrați din care 2,96g fibre
- 2,63g proteine
Puteți să ne scrieți un email (contact@casaignat.ro) dacă doriți un meniu personalizat. Veți fi contactat ulterior pentru a lua toate datele care ne ajută să personalizăm.
Mai multe rețete: https://casaignat.ro/meniu-personalizat