Supă cremă de rădăcinoase cu roșii deshidratate

Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu

Odată cu sosirea lunii noiembrie și a anotimpului rece corpul nostru are nevoie de o mai mare atenție, îndeosebit acesta are o necesitate mai ridicată spre un consum de alimente cât mai bogate în nutrienți. Vă propun pentru această perioadă o rețetă de supă cremă atent echilibrată din perspectiva compoziției de substanțe nutritivie, precum carbohidrați, fibre, lipide esențiale (îndeosebit omega 3) și proteine.

Această rețetă respectă principiul unor preparate sănătoase și gustoase, folosind ingrediente minim procesate.

Ingrediente (4 porții)

  • 400g cartofi
  • 200g morcovi
  • 100g rădăcină de pătrunjel
  • 100g ceapă galbenă
  • 100g țelină
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100g roșii deshidratate
  • 50g semințe de cânepă
  • 3 linguri de smântână cu 32% grăsime
  • 1L de apă (aprox cât să acopere legumele)

Modul de preparare

Se vor spăla și decojii legumele, după care acestea se vor tăia cubulețe de dimensiune medie. Acestea vor trece într-o oală în care vor fi acoperite de apă și sare. Se lasă la fiert toate legumele până devin moi, aproximativ 40 minute. După ce au fiert legumele se adaugă roșiile deshidratate, semințele de cânepă, piperul, smântâna și uleiul de măsline și se vor uniformiza cu ajutorul unui blender vertical timp de 2-3 minute până ce devine supa cremoasă. Se poate servi alături de crutoane pregătite din pâine bine dospită și prăjită.

Valori nutriționale / porție ( o porție aprox. 539 g)

  • 402,75 kcal
  • 43,54g carbohidrați
  • din care fibre 7,13g
  • 11,61g proteine
  • 20,46g lipide

Despre Alexandra și serviciile ei de concepere meniuri personalizate puteți citi mai multe aici: https://casaignat.ro/meniu-personalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy