Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu
La final de Octombrie, dovleacul plăcintar creează atmosferă și ne duce cu gândul la frumusețea toamnei aurii. Vă oferim o rețetă de supă cremă din legume coapte, hrănitoare și cu un grad redus de dificultate. Perfectă pentru o zi a săptămânii.

Ingrediente:
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 ceapă mare
- 2 cartofi mari
- 1 dovleac plăcintar
- 1 cățel de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- 1,7 L de apă fiartă
- 100ml de smântână de gătit
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare, piper
Mod de preparare:
- Spălăm, curățăm legumele și tăiem legumele.
- Le așezăm într-o tavă de copt, le stropim cu 2 linguri de ulei de măsline și sare.
- Se vor coace la cuptor la 200 grade timp de 60 minute.
- După ce s-au copt, se adaugă acestea într-o oală, se mixează cu mixerul, se adaugă apa fierbinte, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat și condimentele.
- Se fierbe la foc mic pentru 10 minute, iar la final se adaugă smântâna.
Fiecare porție se poate servi cu crutoane din pâine integrală și o linguriță de semințe de dovleac!
Valori nutriționale per porție (500g) fără crutoane și semințe de dovleac:
- Calorii: 232,48 kcal
- Carbohidrați: 27,46g (46%), din care fibre: 5,33g
- Lipide: 12.78g (49%)
- Proteine: 3,04g (5%)
Dacă vă doriți un meniu personalizat sau rețete specifice, Alexandra vă stă cu drag la dispoziție să vă ajute cu rețete, atât nutritive, cât și gustoase. Mai multe detalii aici.