Supă cremă de legume coapte

Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu

La final de Octombrie, dovleacul plăcintar creează atmosferă și ne duce cu gândul la frumusețea toamnei aurii. Vă oferim o rețetă de supă cremă din legume coapte, hrănitoare și cu un grad redus de dificultate. Perfectă pentru o zi a săptămânii.

Supă cremă de legume coapte

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovleac plăcintar
  • 1 cățel de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • 1,7 L de apă fiartă
  • 100ml de smântână de gătit
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare, piper

Mod de preparare:

  • Spălăm, curățăm legumele și tăiem legumele.
  • Le așezăm într-o tavă de copt, le stropim cu 2 linguri de ulei de măsline și sare.
  • Se vor coace la cuptor la 200 grade timp de 60 minute.
  • După ce s-au copt, se adaugă acestea într-o oală, se mixează cu mixerul, se adaugă apa fierbinte, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat și condimentele.
  • Se fierbe la foc mic pentru 10 minute, iar la final se adaugă smântâna.

Fiecare porție se poate servi cu crutoane din pâine integrală și o linguriță de semințe de dovleac!

Valori nutriționale per porție (500g) fără crutoane și semințe de dovleac:

  • Calorii: 232,48 kcal
  • Carbohidrați: 27,46g (46%), din care fibre: 5,33g
  • Lipide: 12.78g (49%)
  • Proteine: 3,04g (5%)

Dacă vă doriți un meniu personalizat sau rețete specifice, Alexandra vă stă cu drag la dispoziție să vă ajute cu rețete, atât nutritive, cât și gustoase. Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy