Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu
Anotimpul primăverii este întâmpinat de o salată proaspătă și colorată cu burrata. O rețetă hrănitoare și simplă decorată de un buchet de nutrienți și antioxidanți (vitamina C și beta cartoten), dar și de vitamine și minerale precum magneziu, folat și vitamina K.


Rețetă
- 50g de frunze de ruccola
- 20g de frunze de baby spanac
- 10 buc de roșii cherry
- 10g buc de ridichi
- 200g burrata
- 1 linguriță de semințe de susan
- 5g semințe de pin
- 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe ulei de semințe de in
- 1 linguriță sos pesto (preparat în casă) – rețeta de pesto de casă va fi postată curând 🙂
- sare, piper
Mod de preparare
Se așează frunzele proaspte și legumele tăiate pe o farfurie sau într-un bol de dimensiune medie. În mijlocul acestora va fi așezată burrata. Burrata va fi decorată de semințe, iar la final se va condimenta salata cu ulei de măsline, ulei de semințe de in și sosul pesto și sare și piper.
Valori nutrițioanle / porție
- 292, 91 kcal
- 8,28g carbohidrați
- 2,1g fibre
- 5,23g proteine
- 27,27g lipide