TESTIMONII

”Simbolul procesului meu de slăbire” a unit 30 de fotografii și texte explicative imaginilor și o sculptură alese sau create de către pacienții noștri cu scopul de a ilustra procesul lor unic de slăbire. Expoziția a avut loc în cadrul conferinței Abordări dietetice în optimizarea greutății corporale, din 21.10.2023.

S.P. (testimonialul unei mame despre procesul de slăbire a fiului ei): ”Ziua în care băiatul meu a început clasa a IX-a fost ziua în care am hotărat că trebuie să fac ceva pentru el. Eu ca mamă trebuia să fac ceva pentru a-mi ajuta copilul, care era evident că suferea din cauza kg în plus! Auzisem de doamna Anca și am simtit în adâncul sufletului că era persoana potrivită de care copilul meu va asculta! Încă de la prima întâlnire viața copilului meu și a noastră, a întregii familii s-a schimbat! Doamna Anca este o profesionistă! Atâta răbdare, toate detaliile și explicațiile dânsei ne-au schimbat viața pentru totdeauna. Am învățat foarte multe lucruri, băiatul a reușit să dea jos 14 kg în 3 luni și ceea ce este minunat e faptul că a înțeles necesitatea unei diete sănătoase, a unui program de masă și chiar și acum, după ce am încheiat și programul de menținere, a rămas cu deprinderi sănătoase. Recomand cu drag Casa Ignat, vreu să vă spun că ceea ce mi-a câștigat încrederea a fost faptul că nu am început nimic fără a avea la îndemână analizele copilului. Adică vedem analizele și după vorbim! Este clar ca nu vorbim doar de a lua banii pacienților,asa cum se intamplă foarte des în ziua de azi. Nu am cuvinte să explic tot ceea ce am simțit (și am învățat) atât eu cât și copilul meu, în tot acest timp, eu personal nu am avut nici o minimă urmă de îndoială că nu vom reuși, băiatul a șovăit la început, dar pe măsură ce vedea zilnic cele 2-300 gr în minus, înflorea, la propriu!
    Curaj tuturor celor care au nevoie de o schimbare în viața lor, nu ezitați, vă dau cuvântul meu că se poate!”

I.D.:”Anca, nu știu cum să-ți mulțumesc. Ți-am spus de numerate ori și nu are rost să-ți mai spun acum alte cuvinte pe tema asta. Poate doar că ai transformat un an groaznic, un an care pentru alții a fost pierdut, pentru mine a fost un an în care am atins cel mai important obiectiv din ultima perioadă. Pe lângă slăbit am petrecut împreună cu tine și cu grupul o mare parte din pandemie și cred că asta ne-a susținut pe toate. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost 2020 fără programul 10-10.

Cred total în programul 10-10. Cred că e un program revoluționar și cred că indiferent cât de neomogen e un grup tot poate ajuta mai mult decât un program individual.

Sper să ai cât mai multe programe 10-10 și ajuți cât mai multe femei să se regăsească așa cum m-am regăsit și eu. Știi, chiar ești mai bun și mai generos când ești mai slab. Nu te roade invidia, nu te mai gândești cum ai putea fi și poți da mult mai multe din tine.”

D.V.: Anca Ignat, este un profesionist desăvârșit și un om extraordinar! Au trecut 2 ani de când a reușit să identifice un diagnostic pe care zeci de medici nu au reușit să-l identifice timp de 28 de ani; un diagnostic de care depinde viața, dar și calitatea vieții.
Mai mult, abordarea Ancăi este una cladă și de fiecare dată am simțit un real sprijin și interes în identificarea celor mai bune soluții pentru mine. Pe de altă parte, monitorizările, examinările și tratamentele constante, de regulă, ma demoralizau; dar cu toate acestea, mărturisesc că și în această direcție, contribuția Ancăi a fost și este esențială. După fiecare consultație înțeleg exact ce anume trebuie să fac să îmi țin boala sub control și să am rezultate bune la analize. Mă învață și mă și ghidează cum trebuie să procedez pentru a da calitate vieții. Mereu îmi amintește să fiu bucuroasă și este atentă și la această parte umană, care, în final reprezintă existența noastră.
Mulțumesc, Anca Ignat pentru că exiști și nu oricum, ci contribuind substanțial la bunăstarea pacienților tăi. Recomand cu cea mai mare încredere și căldură serviciile Ancăi Ignat.
Mult succes și cât mai multe rezultate extraordinare, cel puțin la fel de bune precum sunt în cazul meu!”

R.J. (Paris/Franța): For most of my life I have been overweight, conscious of my size and also of the additional strain on my joints while exercising. Many times I chose to increase my exercise and would avoid processed foods such as refined sugar. It would work, but so often an injury or a stressful event would upend all of my progress. Working with Anca has opened a whole new world of knowledge of myself and how nutrition works for me personally. After a few short months I can’t believe the new shape that I have in the mirror, the extra energy and feeling great. In addition, I know how to keep this new form for life. Thank you Anca.

R.P.: ”Anca Ignat este o adevărată profesionistă! Eu chiar am mai fost la nutriționiști în trecut, dar nici pe departe la valoarea ei.”

M.M.: ”Țin să mulțumesc din tot sufletul, pe această cale, pentru că programul m-a ajutat atunci când în viața mea, lucrurile au luat-o în altă direcție. Cu ajutorul programului de slăbire am reușit să-mi schimb stilul de viață, mă simt bine în pielea mea, din nou! Sunt foarte mulțumită de realizările mele de până acum și voi continua acest stil de viață sănătos toată viața!”

L.D.C.: ”Sunt momente în viață când vezi necesitatea unei schimbări, ți-o dorești, uneori faci eforturi de a urma o anumită direcție, dar ceva te împiedică să îți atingi scopul. Poate fi nevoia unui ajutor din exterior, un ghid, care să te conducă pe traseu sau să îți confirme pașii. Acest lucru am simțit că l-am primit urmând terapia nutrițională de slăbit coordonată de către diet. Anca Ignat, care mi-a adus ca beneficii nu doar slăbirea, ci și conștientizarea actului alimentar, a faptului că ceea ce mănânc are impact direct asupra sănătății mele, pe termen lung, dar și scurt. Am observat, printre altele, că metabolismul meu s-a îmbunătățit, iar nivelul de energie a crescut. Nu pot decât să confirm ceea ce spunea Hipocrate, „Hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană” și să încurajez participarea la un altfel de program. Cu cât mai repede, cu atât mai bine – ne vom fi recunoscători”!

M.M.: ”Programul nu e dintre cele mai grele, pe care le-am urmat, dar nici cel mai ușor, dar sigur e cel mai eficient. Cred că ar trebui pentru noi, cei cu probleme de greutate, sau cu o alimentație haotica, să fie un stil de viață. E, până la urmă, despre a fi sănătos și a ne alimenta corect. A fost dificil pentru început, întrucât mâncând anterior doar după masa și seara – mai bine zis, noaptea târziu – micul dejun sau cina, de la ora 19.00, cel mai târziu, cele 5 ore dintre mese, fără gustări, au adus ceva diferit. Esențial e că au adus rezultate, iar rezultatele au sporit ambiția de a-I continua. Mi-a plăcut că nu a fost nevoie să gătesc exclusiv pentru dieta mea, putând opta și pentru mâncarea de la restaurant, mi-a plăcut că nu am avut de cântărit alimente, că am mâncat câteodată, chiar pe săturate. Oricum, după primele trei săptămâni, m-am obișnuit cu regimul, poate și pentru că am constatat că multe dintre alimente nu lipsesc din dieta sau altele, gen zahăr, lapte au putut fi înlocuite. Așa am descoperit savoarea cafelei cu sirop de agave și lapte de cocos. Am descoperit, astfel și vastitatea supelor cremă sau cât de delicioase pot fi ciorbele cu smântână, dar și de satioase salatele. Mi-a plăcut programul de dietă pentru că e variat, bogat, dă posibilitatea de a combina alimente, neintervenind astfel rutina, iar respectând principiile, regulile, să obții rezultatul dorit”.

A.B.: ”Pentru mine, pierderea greutății era vitală. Aveam 135 kg și nu făceam decât să cresc în greutate. Întâmplarea a facut să întâlnesc o pacieta a drei Dietetician Anca Ignat. Ea m-a convins să o contactez, ceea ce am făcut. Fără prea mare convingere. Am încercat zeci de metode de slăbire, fără nici un rezultat. Dar nu mi-am pierdut speranța.
Și, spre surprinderea mea, programul propus de dra Dietetician Anca Ignat a dat rezultate imediat. Nu puteam să cred că se mai poate slăbi, și totuși, am început să slăbesc. Am slăbit 27 kg într-o perioadă de aproximativ 1an. Era irealist. Toți cei care mă cunoșteau, se mirau. Am câștigat 6 găuri la cureaua de la pantaloni! Bucuria aceasta nu se poate descrie. Eu am suferit pe toate planurile din cauza acestei grăsimi. Cine nu a fost gras, nu poate înțelege tristețea și suferința generate de această țară. Mai ales că eu trăiam în Franța, unde femeile sunt foarte slabe. Mă prezentam la interviuri pentru câte un post de lucru alături de persoane de naționalitate franceză. Elegante, slabe, și cu o ” élocution” perfectă. Și trebuia, cu fizicul meu, „să le dau de o parte”. Nu a fost simplu. Societatea ne judecă deja dupa aparența fizică. Sunt oglinzi peste tot. Nimeni nu are interesul să cerceteze mai departe. Ești gras, deci indolent, eventual bolnav ( deși eu mă pot lauda cu o sanatate „de fier”). Deci un patron nu vrea o grasă care strică imaginea firmei și, în plus, îl poate costa mult în asigurări medicale. Deci, bon courage! Aceată pierdere în greutate a fost simplă și complicată, în același timp. Simplă, pentru că nu faci foame. Mâncam corect, fără să-mi fie foame. Ceea ce este extraordinar pentru un regim de slăbire. Eu am facut multe tentative de slăbire. Am consultat medici renumiți, am cumpărat nenumărate cărți ale specialiștilor, am urmărit diverse studii ale universităților de peste tot. Problema e că de slăbit am mai slăbit, dar, de fiecare dată, recuperam kilogramele pierdute și ceva în plus. Mai târziu am înteles că acele regimuri erau niște șocuri grave pentru organism.
Complicată, pentru că este foate necesară o igienă de viață. Fără excese, cu o planificare a meniurilor, deci a cumpărăturilor și pregatirii meniului. Pare nimic, dar e foarte important. Această disciplină este, după părerea mea, una din cheile reușitei. Deci, după părerea mea, reușita regimului constă, în primul rând, în dorința reală de a slăbi. Mulți vor să slăbească, dar fără efort. Nu este posibil. Dar, de îndată ce rezultatele încep să apară, totul devine posibil. Ce satisfacție să reintri într-o fustă care ți- a plăcut! Numai asta și te face să continui. Eram pe aeroport așteptând îmbarcarea. Privind valiza de 20kg, îi spun soțului meu : „iți dai seama, valiza asta, eu am avut-o în spate”! Acum c-am ajuns până aici, realizez că se poate merge mai departe. Dra Dietetician mi -a spus la începutul programului nostru că pot pierde 40 kg! Mă gândeam că e o glumă. Acum c-am ajuns până aici, am prins gust, îmi dau seama că e posibil. Important e sa vrei cu adevarat. Nu știu dacă voi mai pierde încă 25 kg. Dar voi face totul pentru asta. Această grăsime nu face decât să strice: sănătate, relații sociale și profesionale, într-un cuvânt: viața. Grăsimea este generatoare de cancer și de multe alte boli cardiovasculare. Eu simt acum că respir mai bine și mai ușor, că merg mai mult și fără efort. E fantastic. Nici nu pot să-mi imaginez ce va fi dacă voi mai pierde, poate nu 25 kg, dar măcar 10 kg.Bătălia continuă. Trebuie doar să-mi dau mijloacele pentru realazarea dorintelor mele. Fără-nu se poate!”

I.D.: ”Când am aflat despre acest program mi-am spus că a venit în viața mea în cel mai potrivit moment și că trebuie să ajung acolo. Au fost câteva frământări înainte de începerea programului, dar nu majore, însă pot să vă spun că nimic nu vă poate pregăti pentru această călătorie fantastică. Ca mulți alții am ținut și eu diverse cure de slăbire, am încercat multe lucruri, m-am confruntat cu efectul yo-yo, dar de data asta am știut de la început că va fi altfel. Nu bat câmpii prea mult, dar nici nu am să vă dezvălui prea mult. Punctele forte ale programului, după părerea mea, sunt două, ambele nu le-am întălnit până acum și nu am realizat cât de eficiente pot fi împreună. Primul punct este NUTRIȚIONISTUL. Anca este un nutriționist grozav, extrem de bine pregătit. Am acumulat extrem de multe cunoștințe și nu haotic, ci organizate pe teme și interese, am înțeles și am învățat de la ea foarte mult. Dar asta nu e totul. Anca a reușit să coordoneze un grup, a fost empatică, ne-a certat, ne-a strunit, dar mai mult decât orice ne-a încurajat mereu. Nu ne-a lăsat în beznă, ne-a explicat unde am greșit și când am remediat am văzut efectele, am văzut că funcționează! Al doilea punct la fel de important este GRUPUL. Vedeam prin filme tot felul de grupuri de suport, dar nu am fost parte niciodată a unui grup. Iar un grup pentru slăbire este ceva inedit. Nu am crezut niciodată că o mână de femei pe care le vezi prima dată la o întâlnire pentru slăbit te pot motiva și te pot ridica. Nu sunt o persoană foarte emotivă, dar aceste 10 săptămâni au scos la iveală unele emoții. Nimeni nu m-a judecat, ci dimpotrivă m-a incurajat. Pentru mine a fost un mare câștig acest program, am învățat ce anume mi se potrivește, cum să combin alimentele și cum să depistez ce nu este pentru mine. Am învățat să fiu organizată în privința meselor și a cumpărăturilor, am învățat să mă monitorizez și să judec experiențele mele alimentare. Mulțumesc Anca, mulțumesc fetelor din grup!”

M.B.:“MOTIVAȚIA este pentru mine egală cu Programul 10- 10. Am apelat la acest program știind că poate să îmi aducă ce nu  mi-au adus 12 ani de diete și un sleeve gastric. Acesta din urma m-a ajutat enorm, însă erau prea multe kilograme și la un moment dat nu a mai făcut față decât unei mențineri. Grupul, începând cu Anca și incluzând toți membrii din el, punându-i pe același loc, este ceea ce am căutat mereu pentru a mă ține focusată pe țelul meu, fără a simți vreodată un moment de presiune. Mulțumesc pentru că mi-ați dat, fără să vă dați seama, tot ce aveam nevoie”!

O.S.:”Am început programul 10-10 cu multă speranță și mare avânt și am avut rezultate cum nici nu speram. Am simțit că am un real sprijin în Anca și, mai apoi, grupul s-a dovedit a fi foarte empatic și dornic să ajute cu suport moral :).  Am învățat despre mine că pot să slăbesc, doar că nu am folosit metoda potrivită până acum. Am mai învățat și că dacă nu respect planul slăbirea se oprește și că nu poate nimeni slăbi în locul meu. Sunt foarte fercită că am avut curajul și inspirația să intru în acest program și voi fi pentru toată viața recunoscătorare pentru sprijinul pe care l-am primit”.

M.Z.:”Am început acest program cu speranțe multiple: de slăbit, de a fi mai sănătoasă, de a mă simți mai bine în pielea mea, de a învăța lucruri noi și de a adopta un stil de viață mai bun pe termen lung. Pot sa zic că mi-am atins azi toate obiectivele. Nu a fost ușor, m-am luptat cu demonii mei interiori și cu cei exteriori (pofte, tentații culinare), dar se poate. Azi am ajuns la un număr de kg de care sunt mândră și conștientizez efortul pe care l-am depus și sper și o să lupt pentru o menținere cât mai îndelungată. Programul 10-10 m-a învățat o mulțime de principii de viată simple, uitate de mine și neaplicate. Terapia de grup, care face parte din acest program, oferă o dinamică și o ajustare a fiecărei persoane care face parte din el. Eu am învățat foarte mult din grupul din care am facut parte, mai ales empatia și să accept fiecare persoană cu plusurile și minusurile ei. Consider că partea de terapie de grup nutrițional ajută mult în lupta cu kg în plus, e un sprijin enorm. Programul 10-10 mi-a permis să mă bucur de dulce prin fructele consumate aproape în fiecare zi și spre mirarea mea am reușit să adaptez și alte mâncăruri preferate ca pizza, paste carbonara, banana bread. Nu am simțit aceste 70 zile ca o corvoadă, ca pe un chin. Cu puțin efort și organizare bună, mi-am integrat în programul de muncă și viața privată, cumpărăturile, gătitul și gânditul meselor”.

C.B. ”Trebuie sa recunosc că am avut rețineri în a intra într-un grup de nutriție. Mă gândeam că oamenii vor veni cu ideile și miturile lor, cu obiceiurile lor și că mulți vor judeca și ataca unele neputințe pe care cu toții le avem de altfel, iar eu știu sigur că le am.

Și totuși, mi-am spus, hai să văd! Trebuia să îmi înving teama de a fi criticată sau judecată și evaluată.

Temerile mele nu au avut temei. Grupul a fost unul suportiv, fiecare de acolo parcă ne bazam pe sprijiul celorlalți, căutam cum să facem să reușim, să avem rezultate cât mai bune. Dacă careva dintre noi întâmpina piedici, simțeam că puteau fi piedicile mele. Încercam să fiu atentă și eu la acele lucruri care mi-ar fi putut îngreuna realizările. Ne-am bucurat împreună pentru reușitele celorlalte.

Am realizat că dacă grupul reușește să se închege bine, poate avea un rol extrem de mare la aderența programului, și zic eu, acest grup l-a avut în cea mai mare măsură.”

C.M.: ”Primul pas pentru mine a fost cel de conștientizare a greutății care mă împiedică să fac anumite lucruri care îmi făceau plăcere, am ales acest program deoarece am simțit că, corespunde nevoilor mele. Nevoia de a avea pe cineva alături de mine într-o luptă cu kilogramele și de a fi sub supravegherea unui nutriționist cu experiență! Pe tot parcursul programului, am avut susținerea grupului și a Ancăi. Faptul că am optat pentru un program în grup m-a ajutat foarte mult să găsesc soluții la diferite situații care poate îmi păreau dificile sau imposibile – cum să mă organizez cu cumpărăturile pe parcursul unei săptămâni/cum să mă organizez la o nuntă astfel încât să nu întrerup programul de slăbire/ cum să merg cu prietenii la o cabană și să nu iau în greutate. Tot acest suport a fost mană cerească pentru mine, dar cea care m-a susținut enorm e Anca care ne-a furnizat informații prețioase și un set de reguli. reguli care m-au ajutat să îmi ating țelul, cel de a pierde în greutate, dar și a mă disciplina din punct de vedere al alimentației și nu numai. Acum clar stau de 2 ori să mă uit la etichetă ce conține produsul de pe raft, astfel pot să fac alegea potrivită pentru mine și familia mea.
Prin acest program multe din miturile des întâlnite mi-au fost desființate, ceea ce m-a făcut să privesc cu alți ochi alimentația. Ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că prin acest program am descoperit alimentele care nu mi se potrivesc, printr-o monitorizare riguroasa și prin îndrumarea Ancăi. În urma programului nu numai că am pierdut kilogramele în plus , dar și analiezele efectuate arată mult mai bine – ceea ce clar denotă că aceasta dietă poate / ar trebui să se transforme într-un stil de viață. Încurajez și recomand un astfel de program pentru ca stilul de viață pe care îl adoptă toți mai mulți oameni și mai trist și copii acestora duce spre o creștere vertiginoasă a obezității la nivel mondial.
Obezitatea este o afecțiune, nu foarte ușor de „tratat” și cu cât conștientizăm mai devreme cu atât avem șanse să o învingem! Nu mă voi opri aici, vreau să continui, noul meu țel este că acest stil de viață să devină unul permanent!
Mulțumesc, Anca și Ligia”!

C.P.: ”Programul 10-10 este un program care mi-a adus un echilibru interior și automat slăbire. E incredibil cum poți slăbi mâncând fără efort. Chiar dacă am o meserie solicitantă din punct de vedere fizic și psihic, familie, copil nu am simțit deloc epuizant slăbitul. Indicațiile primite m-au ajutat să am mai multă energie și să fac față tuturor încercărilor și ispitelor. Monitorizarea minuțioasa zilnică , sprijinul psihic primit este incredibil și te ajută să mergi mai departe. Făcând parte din grup, cu Anca alături de noi, am primit soluții pentru toate situațiile pe care le consideram greu de trecut. Faptul că pornești la drum alături de alte persoane cu aceeași problemă ca și tine îți dă un impuls și mai mare, încredere și rezultate! Grupul este magic! Anca , îți mulțumesc din suflet pentru ceea ce ai făcut pentru mine! Eu simt că m-am resetat, am învățat să mă cunosc, să fiu propriul meu observator pentru un stil de viață confortabil!”

F.B.: ”Experiența 10-10 a fost una deosebit de complexă pentru mine. Fiind program de grup, e fascinant să vezi ce descoperi la tine prin ceilalți participanți și cum înveți din experiența grupului. Îl recomand cu încredere tutoror care cred că nu mai au încredere în ei să urmeze un program. E interesant să (re)descoperi cum disciplina celor din jur te ajută să crezi că poți și tu și să acționezi. Vrei să știi dacă ți se potrivește? M-am gândit la câteva întrebări pentru tine:
– Dacă ți-a fost dor de tine pe vremea când te jucai cu aromele în bucătărie și găteai ceva wow [adică mâncabil], programul e pentru tine să vezi ce chestii cool, hrănitoare și gustoase pot să iasă din mâinile tale (sau ale partenerului de viață), iar cântarul să îți arate progres.Totul în timp ce ai un job [demaning, cu evenimente & business dinners] și familie. Hint: găsește un loc convenabil și cu alimente de calitate unde aprovizionarea nu ia mult timp (eg Metro).
– Dacă simți că te atrage ca un magnet canapeaua, așa de bine se vede pe cântar zilele în care ai încercat mai mulți pași. Implicit vei vrea sa repeți experiența, și corpul îți mulțumește.
– Dacă ți se pare că tot ce mănânci te îngrașă, vei vedea că poți să găsești alimentele problemă. Toți suntem diferiți (din fericire) și nu avem tabele minune (poate doar statistica) care să ne zică ce putem mânca și îi place corpului, dar o avem pe Anca și sistemul de monitorizare ce funcționează inclusiv pentru tine.
În final, realizezi tu că ai un nou stil de viață cu de toate- stare pe care o confirmă și grupul. Îți multumesc, Anca, pentru program, susținere și răbdare. Vorba englezului, keep up the extraordinary work!”