Fire, broderie și Dana Buf

Extravaganța și simplitatea m-au atras la prima întâlnire, în luna ianuarie a acestui an.

Dar despre ea am citit întâia oară, în luna noiembrie, nu o cunoșteam, dar teribil de mult mi-am dorit să pășesc în atelierul ei, care semănă, din imagini, cu atelierul lui Karl Lagerfield. Acesta este articolul care m-a făcut să cred că orașul în care locuiesc este plin de povești frumoase de viață și de oameni pasionali în munca lor, pe care doresc să-i cunosc. Fascinația meșteșugului m-a cucerit cu fiecare rând.

Am cunoscut-o alături de soțul ei, Francesco. Primele discuții au fost despre drumul dincolo de cotidian, despre evadări din pasiune, despre munca pasională, despre tenacitate, despre încăpățânare, despre iubire, despre hrană.

Este o forță, iar asta simți când te îmbrățișează, de parcă îți atinge toți anii vieții tale și toate momentele în care ai fi dorit o astfel de îmbrătișare.

Am fugit după 5 bujori, în luna februarie, cu o inimă expandată, alături de Valentina și mama ei. Am intrat într-un univers neștiut, atelierul de creație – Dana Buf.

În centrul orașului, la câteva minute de Catedrala Ortodoxă, pe strada 21 Decembrie 1989, la nr. 46/9 se află o poartă prin care ești lansat în cea mai rafinată aventură a eleganței, bunului gust și creației manuale. Încăperi înalte și spațioase în care broderia, cașmirul și mătasea sunt atinse cu precizia matemacianului din ea, devenind haine care te îmbracă din interior. Culorile alese sunt atât pastelate, cît și vibrante. Greutatea materialelor variază de la cele mai diafane la extremități compatibile. Îmbinarea armonioasă a constrastelor te apropie cu curiozitate de tot ce înseamnă arta din aceste piese vestimentare.

Ne-a deschis larg ușile fiecarei încăperi, ne-a prezentat fiecare persoană cu care lucrează, inclusiv pe soțul și fiul ei, Luca. Orele s-au înșiruit, întârziasem, fără a realiza, la consultațiile mele. Eram de peste 4 ore în atelierul Danei, iar noi încă mai aveam de probat rochii, jerseuri, șaluri, toate tricotate, toate lucrate, fir cu fir, de mână.

Această experiență a fost una pe care eu nu o voi uita niciodată; face parte din acele momente în care știi unde te afli și în ce dată ești, dar totul din jurul tău mizează pe vis.

Să vă povestesc cum am așezat în dulap prima rochie by Dana Buf… după 3 zile în care a stat în fața biroului de lucru.

Și vine o zi în care primesc o invitație ”La Serata BUF”, 23 aprilie, ora 19.00. În cadrul restaurantului Camino, la demisol, universul Dana Buf este proiectat în numeroase creații vestimentare.

Haina mereu caută omul pentru a avea propria poveste.

Salopetele de mătase cu inserții tricotate, jerseurile bogate în cașmir, fustele  lungi și transparente din broderie neagră, costumele de baie împletite, șaluri extravagante și ținute pline de senzualitate au marcat serata Buf.

11179700_884618234910036_87370450_o

Realizez că este suficient să fii desăvârșit într-un domeniu pentru a deveni contagios în multe arii din viața ta.

Fiecare rol pe care l-am observat în ea (prietenă, artistă, soție, mamă, iubitor al unui stil de viață sănătos) și-l ”croșetează” cu desăvârșire.

 

 

 

Site-ul Danei Buf: www.danabuf.com

 

Anca Ignat

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy