Drumul de la obezitate la normpondere parcurs de SB

Un nou interviu 10-10. O participantă model, care nu numai că a slăbit 25 de kilograme, dar are deja 7 luni, de când se menține la greutatea de normopondere de 57 kg. Vă las să savurați interviul cu o persoană care mi-a oferit, în timpul programului, numeroase momente de inspirație, prin bunul ei simț, prin empatia față de grup, prin reușita ei.


Faptul că ai alt aspect fizic,a determinat alte schimbări?

Da! Starea sănătății…care de la probleme de insulină, colesterol, glicemie mare, hipertensiune am trecut la parametrii în limitele normale fără a mai fi dependentă de pastile! Durerile articulare au dispărut, iar starea mea fizică și psihică este foarte bună.

Care ar fi premisele reușitei procesului de la obezitate la normopondere?

În primul rînd că am făcut parte dintr-un grup care combătea aceleeași probleme cu mine și nu m-am simțit deloc singură, monitorizarea zilnică, suportul nutriționistei care m-a făcut să am încredere în potențialul meu pentru a reuși, modul de a pregăti mesele și nu în ultimul rând înfometarea de care nu am suferit deloc.

Spune-mi 3 lucruri pe care le știai greșit pentru a slăbi?

– Eiminând cina sau prânzul

– Micul dejun cu o cafea fără nimic

– Între mese un fruct; iaurt ;fructe uscate etc.

Spune-mi puțin despre istoricul dietelor pe care le-ai ținut?

Pot spune că toate m-au dus la efectul yo-yo! Am probat aproape tot ce auzeam…dieta cu supa de varza, dieta boxerilor, dieta unde la prânz aveam carbo și la cină proteine…, unde trebuia să cântaresc totul, dieta 3-3-3….și lista poate continua! Cred că nici una nu a avut un echilibru nutrițional, cu fiecare am făcut foame, mă simțeam obosită, nu îmi dădea plăcere papilelor gustative!

Cum te descurci azi cu privire la regim? De câte luni te menții la normopondere?

Nu pot spune că e un REGIM! A devenit un stil de viață cotidiană…mănânc de toate numai că portiile s-au micit! Am păstrat micul dejun cu fructe, dar și altele! Duc o viață normală d.p.d.v gastronomic…nu fac mutre când mi se oferă ceva dulce, de exemplu! De 7 luni mă mențin la aceeași greutate cu o fluctuație de 1-2 kg+


Când ai fost plecată în vacanță cum a fost?


Vacanța?? Nu am simțit o greutate pentru că am putut să aleg ceea ce știam că este potrivit pentru mine…prânzul întotdeauna cu paste sau orez, iar cină pe baza de carne sau pește! Nu m-am tras înapoi nici de la ceva dulce sau u pahar de vin, bere , aperitiv! Am luat 1 kg, dar s-a topit repede! Mi-am dat seama că nu trebuie să faci abuz în nimic, așa reușesc să mă mențin!


De ce ai reușit acum?


Cred că am ajuns într-un punct unde mi-am dat seama că trebuie să fac ceva pentru sănătatea mea și am fost sigură că am nevoie de ajutor pentru a nu eșua ca alte dăți. Sunt convinsă că reușita a venit datorită grupului din care am făcut parte și a suportului programului.


Relația dintre tine și nutriționist. Ce situație a contribuit să ai încredere în nutriționist?


Modul de abordare și în care dă explicațiile, personalizarea, umanitatea, sufletul mare pe care îl are și PROFESIONALISMUL de „alta classe”!


Cei care te cunosc, cum reacționează la cele 30 kg slăbite?


Prima întrebare este: „Ce s-a întâmplat? Ai probleme de sănătate?” Iar eu răspund: „Acum nu mai am, sunt perfect sănătoasă! Când eram „grasă „aveam probleme de sănătate! „După care „eul din mine ” se umflă în pene”și spune că într-adevăr sunt bine!


Ce te încântă din ce ești astăzi?


Cel mai mult mă încântă faptul că mă simt bine cu mine însumi; nu mai am impresia că sunt privită (vai săraca…ce grasă e!) Urc scările fără să mă opresc la fiecare etaj!!
Chiar dacă timpul își lasă amprenta cu…”ceva riduri”, nu simt nici un fel de greutate!

Care regula din cele 10 te-a provocat cel mai mult?

Respectarea șabloanelor de construire a meselor.


A contat să vezi membrii în grupul 10-10 că acționează (conștient sau inconstient) contrar obiectivelor fixate?


Da, mult! Și mi-am pus întrebarea: oare trebuie să fii puternic sau să fii sever cu tine însuți?


Ai avut și membrii care te-au motivat prin „așa da „?


Da! Rezultatele uneia dintre participante la programul 10-10.


Un sfat pentru cineva care nu mai crede că poate să fie normoponderal și sănătos ?


Nu vă împotmoliți la liman! Chiar dacă simțiți că „vă lasă mădularele „…opriți-vă, trageți aer în piept și continuați până ajungeți la obiectivul dorit! Nimic nu este imposibil!
„Excelența e dată de un obicei repetat „(ARISTOTEL)

_
Greutatea de start: 82kg , circumferința abdominală:104cm,
Data de start: 30 septembrie 2020
Greutatea actuală: 58 kg, circumferința abdominală 74 cm (menținere de 7 luni)
Data actuala: 5 octombrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy