Cristina Brumar – dietetician autorizat

  • A absolvit și specializarea Chimie alimentară și tehnologii biochimice din cadrul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.
  • A participat la activități de educație nutrițională pentru elevii de liceu în cadrul programului Erasmus+.
  • A fost preocupată din timpul facultății de nutriția pediatrică și de informarea continuă prin participarea la conferințe, workshopuri, cursuri.
  • Oferă consultații de nutriție pentru alergii și intolerante la copii și adulți, precum și în alte arii de nutriție specifice Casei Ignat.

”Sunt Cristina Brumar, nutriționist-dietetician autorizat, mama unei fetițe cu alergie întârziată la proteinele din lapte de vacă și intoleranță la histamină. Am ales această profesie datorită pasiunii mele din copilărie pentru un stil de viață sănătos și din dorință de a ajuta oamenii să prevină/amelioreze printr-o alimentație sănătoasă bolile cronice preventibile.

Cred cu tărie că adoptarea unui stil de viață sănătos ce include o alimentație sănătoasă și echilibrată poate face diferența, nu doar în prevenția multor afecțiuni cronice (obezitate, diabet de tip 2, bolile cardiovasculare, ficatul gras etc.), dar și în ameliorarea și tratarea lor.

Am pășit în domeniul alergiilor și intoleranțelor alimentare din nevoia de a-mi ajuta copilul. E copleșitor pentru orice părinte să se confrunte cu așa ceva, mai ales când e vorba de mai multe alergii/intoleranțe alimentare sau o combinație de alergie cu intoleranță. 

Zi de zi, mesele devin o provocare, un motiv de stres și îngrijorare din lipsa de idei /informații pentru conceperea unor meniuri echilibrate și frica de a nu apărea deficiențe nutriționale datorită alimentației restrictive. Cu atât mai greu e, când e vorba de bebeluși și copii foarte mici care nu pot să ne comunice prin limbaj ce îi deranjează. 

Simptomele alergiilor și intoleranțelor alimentare sunt multiple, de la ușoare la severe și uneori se pot atribui altor probleme specifice vârstei (discomfort abdominal, reflux, somn agitat, afectarea apetitului) ceea ce face mai dificilă diagnosticarea. Din punctul meu de vedere, informarea corectă e vitală pentru ca părintele să se adreseze unui specialist din timp, deorece pot apărea întârzieri de creștere și dezvoltare, deficiențe nutriționale și ulterior după ce ști cu ce problemă te confrunți e foarte important să înțelegi ce înseamnă și care sunt soluțiile încât copilul să aibă o dezvoltare normală și o calitate a vieții cât mai bună.

 Am hotărât să mă specializez în acest domeniu, deoarece știu din proprie experiență că informațiile corecte, un regim alimentar adecvat, suplimentarea unde e cazul, o monitorizare atentă a simptomelor corelate cu alimentația, mult sprijin și empatie iau o mare povară de pe umerii părinților și în primul rând oferă o calitate a vieții mult mai bună pentru copil dar și restul familiei”.

CV-ul Cristinei:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy