Detox 5 – experiență personală 1/5

Ziua 1

Știința te face să fii sigur pe ceea ce simți intuitiv în tine. Concep protocoale nutriționale după o schemă stabilită de mine, de la începutul practicării pasiunii mele licențiate de nutriționist, care constă în a construi un protocol, după studierea cazului (ascultare pacient, evaluare analize și jurnal), urmând validarea acestui protocol prin studii științifice, căutând în egală măsură argumente și contra-argumente la opiniile mele.

Am mai urmat câteva protocoale nutriționale, pe care mi le-am creionat ca unui străin mie însămi. Astăzi am început programul de detoxificare de 5 zile, numit Detox 5. Puteți citi mai multe detalii aici: https://detoxsinutritie.ro/

Cine se crede născut învățat, trăiește mai ales din ce spun alții.

La ora 9.30 am susținut cursul introductiv al programului, în fața participanților la program, îi numesc colegi, de această dată. Fiecare dintre noi ne-am format o intenție, care implică atât trupul, cât și psihicul. Eu îmi doresc ca în această săptămână să definesc un nou concept nutrițional, doresc să am claritate mentală, energie și atenție concentrată, doresc să simt o curgere firească în rânduri scrise cu sens, să simt un echilibru între fizic și psihic.

Am ales această săptămână pentru că pomii au înflorit și simt într-adevăr o mai multă lumină în Univers; trăire pe care o am an de an în Săptămâna Mare. Aș ști când este Paștele și fără calendar, pentru că natura cu aceleeași rădăcini, își schimbă coroana.

Am luat conștiincioasă mixul de fibre cu multă apă, urmat de lingurița de ulei de in 1394323_932350823460098_9821533841044243_npresat la rece (care mi-a adus aminte de un remediu practicat luni întregi pentru megadolico-colon, când eram mai copil, prin urmare voi renunța la el), apoi am urmat ritualul programului.

Sucul alcalin al primei zile este adorabil. Are un gust pământiu, mă poartă cu gândul în grădina de legume a bunicilor. Corpul, precum un pământ, absoarbe cu nesaț fiecare strop de suc. Și așa am simțit până la finalul zilei.

Ceaiul cald, ușor parfumat, îmi cântă o mantră adâncă de trezire celulară.

Am lucrat de la ora 9.00 până la ora 21.00, cu o pauză de cc 3 ore la ora pranzului, când am fixat 2 întâlniri cu oameni dragi, cu care am uitat complet că masa copioasă constă într-un litru de suc sau mai puțin.

Am simțit unele oscilații, ca o trecere ușoară spre ceva diafan, să o numim amețeală, mai ales in jurul orelor 18.00-19.00. Am respirat profund, amplu, așa cum tot spun, iar starea a revenit la normalitate.

Am citit email-ul unui participant al programului Detox 5, care îmi relata o durere de cap de 4 ore. I-am scris ce am considerat potrivit și am înțeles că suntem cu toții împreună. Mă bucur că acest program ne aduce față în față, ne cunoaștem și ne asumăm această provocare.

Precum îi sfătuim pe participanți, voi merge mai devreme la somn. Mâine revin cu detalii, unele mai condimentate, dacă va fi cazul.

Anca Ignat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy