Detox 5 – experiență personală 2/5

Ziua a 2-a

Continuu relatarea trăirilor (prima zi o găsiți rânduită aici).

Noaptea a venit inițial cu un fior rece, urmat, în câteva ore, de un fior cald. Un somn întârziat, cu vise pline de simboluri, amestecate, din vremuri de demult, a împins dimineața dincolo de zori. M-am trezit cu bucurie; dimineața este cea mai frumoasă parte a zilei, pentru că e plină de speranță.

902_1634hydrangeaÎntreaga zi a fost caracterizată de o exacerbare a simțurilor față de natură, o profundă îndrăgostire de caisul înflorit din grădină, de iarbă, de lacul din Gheorgheni și de sălciile abia înmugurite. Căutând imagini cu flori pentru un buchet de mireasă, m-am scufundat într-o fotografie cu hortensii minute întregi; eliberând fantezia în realitate, atingerea petalelor, mirosul, inclusiv culoarea le traduceam în simțiri palpabile.

Răbdarea și concentrarea nu m-au părăsit nici la ultimele consultații de la 17.00-19.00. În prima parte a zilei am lucrat la ceea ce mi-am propus să concep, cu claritate, cu viziune.

Între orele 15.00-16.00 am avut unele oscilații de stare, resimțite mai acut în mijlocul mulțimii.

Este adevarat că sunt pe de o parte mai absentă în planul fizic, cognițiile captivând focusul. Precum i-am răspuns Valentinei, dimineață, la întrebarea ei:

- ”Draga mea, cum te simți astăzi?”
- ”Vale, ma simt o ZEN-itate.”

Sucul de astăzi a fost mai puțin pământiu, chiar parcă aparținea puterii vântului, din citrice, crescute în vârful pomilor, din pătrunjel și spanac rezistenți la furtunile din ultimul timp. Am primit forța vântului, o putere greu de descris, însoțită de cea mai volatilă absența a ei.

La orele 22.00, acum, fiorul rece mă cuprinde din nou. Urc în pături groase, în așteptarea fiorului cald, fermecată de un ceai din boboci de trandafiri.

P.S.Niciodată buchețelul de lavandă cules din lanul de la Bonțida, în luna august 2014, nu a mirosit atât de puternic ca în această seară.

Anca Ignat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy