Clătite aperitiv cu pastă de spanac

Clătitele aperitiv cu pastă de spanac este o rețetă din Inginerie Nutrițională by Alexandra.

Rețeta sărată de clătite umplute cu pastă de baby spanac poate reprezenta un aperitiv sau mic dejun hrănitor și nutritiv, bogat atât în fibre, cât și în lipide esențiale, cu aport optim de proteine și aport scăzut de carbohidrați (low-carbs). Culorile și aromele prezente în această rețetă formează un preparat echilibrat și sănătos.

Rețetă pentru clătite

  • 120g făină de ovăz
  • 50g făină de migdale
  • 15g făină de semințe de in decorticate
  • 15g psyillium
  • 1 ou mediu
  • 360g băutură vegetală de migdale
  • 40g MCT
  • un pliculeț praf de copt
  • sare, oregano (proaspăt)

Mod de preparare clătite

Se vor adăuga ingredientele într-un blender și se vor mixa pentru 30-60 secunde pentru a forma un aluat omogen.

Rețetă pentru pasta de spanac

  • 40g frunze de baby spanac proaspete
  • 150g brânză ricotta
  • 2 lingurițe de ulei de semințe de in
  • sare
  • 3g semințe de pin

Mod de preparare pastă de spanac

Se vor spăla frunzele de baby spanac și se vor adauga în blender împreună cu restul ingredientelor și se vor mixa pentru 30 de secunde pentru a forma o pastă omogenă și colorată.

Valori nutriționale / porție (cca.108g)

  • 192,69 kcal
  • 14,45g lipide (65%)
  • 10,61g carbohidrați (22%), din care fibre 3,81g
  • 6,17g proteine (13%)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy