Carrot Cake Muffins

Carrot Cake Muffins este o rețetă din Ingineria Nutrițională by Alexandra.

Carrot Cake Muffins

Rețetă (8 brioșe)

Ingrediente Carrot Cake Muffins

  • 150g făină integrală
  • 30g semințe de chia
  • 20g semințe de in măcinate fin
  • 120g morcov ras
  • 60g nuci zdrobite
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 40g unt de migdale (fară zahăr adăugat)
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 60g cremă de brânză
  • 2 ouă medii
  • 120g lapte (vegtal/fără lactoză)
  • 2g praf de copt
  • scorțișoară și nucșoară
  • un vârf de cuțit de sare
  • Opțional: pentru decorat: 150g iaurt grecesc 10% grăsime amestecat cu 15g de făină de migdale și scorțișoară

Mod de preparare

  • Se va preîncălzi cuptorul la 200 grade.
  • Între timp se pregătește compoziția pentru brioșe:
    • Se va da morcovul pe răzătoare și se va amesteca într-un bol cu făina integrală, semințele de chia, inul măcinat fin, praful de copt, nucile zdrobite, zahărul vanilat, scorțișoara, nucșoara și vârful de cuțit de sare. Într-un bol separat se vor amesteca: laptele cu ouăle, crema de brânză, esența de rom și untul de migdale. Compoziția uscată din primul bol se va amesteca cu cea umedă din al doilea bol.
      Se ia câte o lingură + jumătate din aluat și se adaugă în formele de brioșe.
  • Acestea vor fi puse la cuptor pentru 30 minute, până când culoare devine aurie.
  • Se scot din cuptor și se lasă la răcit circa 10 minute după care dacă se dorește se poate adăuga amestecul de iaurt pe deasupra fiecărei brioșe.

Valori nutriționale/o brioșă (cc.90 g)

  • 237 kcal
  • 22g carbohidrați (36%)
    • 5,3g fibre
  • 13,6g grăsimi (50%)
  • 8,33g proteine (14%)

Dacă vă doriți un meniu personalizat sau rețete specifice, Alexandra vă stă cu drag la dispoziție să vă ajute cu rețete, atât nutritive, cât și gustoase. Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy