Pumpkin Spice Muffins

Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu

Pentru un început de noiembrie cât mai aromat, vă propunem o rețetă nutritivă și delicioasă de brioșe cu dovleac, Pumpkin Spice Muffins. Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina E și Cupru, elemente importante pentru sănătate și frumusețea pielii.

Ingrediente (13 bucăți)

  • 565g dovleac (butternut squash) decojit și crud
  • 2 ouă
  • 30g ulei de măsline extravirgin sau MCT
  • 180g făină integrală
  • 100g lapte (se poate și vegetal sau fără lactoză, ce preferați și puteți consuma)
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • jumătate plic de praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 2g scorțișoară
  • 2g mix de turtă dulce (condiment)
  • 1g sare

Mod de preparare

  • Se pun bucățile de dovleac decojit într-o tavă la copt cu o linguriță de ulei de măsline pentru 30-40 min (până devine moale) la 200 grade.
  • După ce s-a copt dovleacul, se va pisa cu o furculiță sau se va mixa în blender pentru a forma un piure. Se amestecă ingredientele umede cu piureul de dovleac și separat cele uscate, iar la final se vor încorpora ingredientele uscate cu cele umede.
  • Se vor lua câte 2 linguri din aluat și se va așeza în formele de brioșe. Se vor pune la cuptor brioșele la 200 grade timp de 40 minute.
  • Fiecare brioșă poate fi servită cu gem de măceșe făcut în casă și cu alune zdrobite!

Valori nutriționale / brioșă (78g) : 99,9 kcal

  • Carbohidrați: 14,52g (55%) din care 1,69g fibre
  • Lipide: 3,53g (31%)
  • Proteine: 3,79g (14%)

Dacă vă doriți un meniu personalizat sau rețete specifice, Alexandra vă stă cu drag la dispoziție să vă ajute cu rețete, atât nutritive, cât și gustoase. Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy