Brain Proficiency

Site-ul oficial și shop

 [notă]

Brain Proficiency* este o compoziție vegană pentru fortificarea sănătății și a capacităților intelectuale. Certificatul de notificare AC 1739/23.02.2016, emis de către Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, îl clasează în categoria suplimetelor alimentare**. Brain Proficiency este creat, produs și distribuit de compania română Overt Health, al cărei fondator este Anca Ignat.

Am ales să scriem acest articol pentru că ne dorim să aflați despre alimentul funcțional Brain Proficiency pe care l-am creat în cadrul companiei noastre Overt Health. Ne-am dorit să arătăm că un aliment poate cuprinde atât de multă inteligență încât să însoțească armonia biolologică a organismului și atât de multă cunoaștere încât să înțeleagă exigențele nutritive ale sănătății în împrejurările cotidiene ale vieților noastre.

Veți descoperi pe parcursul lecturii articolului că este posibil să mâncăm, să mestecăm, să simțim gusturi plăcute, și, în egală măsură, să obținem beneficiile nutriționale ale unui produs alimentar funcțional și inteligent. Negreșit veți întâlni episodic informații tehnice, însă nu vă descurajați –, vă vor ajuta să deprindeți repere corecte de înțelegere a alimentelor pe care le consumați.

Lectură plăcută și descoperiri frumoase.

[I]

Fundamentele eficienței nutriționale. Importanța ingredientelor și a procesului tehnologic

Ambiția cea mai însemnată a unui produs funcțional este să ne îngrijească organismul întocmai în acea manieră care corespunde firescului ori naturaleței actului alimentar. Îngrijirea prin hrană, așadar, a implicat exigența ca Brain Proficiency, prin densitatea de nutrienți adaptați unor funcții specifice ale organismului, să aibă o acțiune graduală de fortificare a sănătății. Mai precis, consumul cu regularitatea recomandată*** contribuie la descrierea unui peisaj progresiv al acțiunilor și beneficiilor –, acesta putând fi restrâns la patru etape principale:

(i)

oferirea premiselor nutritive esențiale echilibrului sănătății;

(ii)

corectarea deficiențelor nutriționale corelate cu funcțiile neuronale;

(iii)

susținerea biomecanicii sistemului cognitiv; și

(iv)

completarea potențialului organismului de a se adapta și performa.

Fundamentele nutriționale pe care ni le oferă se regăsesc cu predilecție în diversitatea și compatibilitatea celor cincisprezece ingrediente active și deplin naturale:

coacăze negre deshidratate, semințe de in, semințe de cânepă, fructe de goji, susan alb decorticat, chia, boabe de cacao, miere de salcâm, miez crud de floarea soarelui, miez crud de dovleac, spirulină, sâmburi de caisă, ulei de cocos, scorțișoară și turmeric.

Procesele de identificare și selecție a ingredientelor s-au etapizat și conturat în acord cu:

(i) actualitatea științifică a cercetărilor institutelor de neuroștiințe asupra alimentației sistemului nervos, în special nutrienții care străbat bariera hemato-encefalică;

(ii) densitatea claselor de nutrienți din fiecare ingredient (aminoacizi, acizi grași esențiali, antioxidanți, vitamine și minerale);

(iii) evaluarea toxicologică a dozării ingredientelor folosite (în scopul identificării pecise a cantităților optime); și

(iv) complementaritatea funcțională a ingredientelor.

Pe fondul tututor acestor repere de esență, metodele tehnologice de fabricare au fost dirijate de securitatea alimentară și de rezistența eficienței nutriționale a ingredientelor –, aceasta implicând fragmentarea adaptată a fiecărui ingredient, în doze prestabilite, la intervale de timp diferențiate, și, în final, omogenizarea succintă a compoziției.

(II) 

Arhitectură nutrițională. Inovații și explicații 

Aceste criterii de selecție și modalități de procesare din cadrul fluxului tehnologic, esențiale pentru valorificarea calităților nutritive ale ingredientelor, au permis realizarea a două inovații deosebit de importante pentru eficiența actului nutrițional:

(i)

prima inovație constă tocmai în obținerea unui aliment, foarte asemănător unui desert, cu o structură granuloasă și mozaicată, specifică compozițiilor vegane și naturale.

Această primă inovație trebuie explicată în lumina caracteristicilor elementare și firești ale actului alimentar. Textura granuloasă condiționează consumatorul să mestece și să umecteze lingura de produs în sucurile linguale și salivare. Acestă etapă este esențială în abordarea nutrițională. Prin receptarea de către creier a senzorilor din regiunea cavității bucale se pregătește procesul enzimatic optim pentru absorbția ulterioară a nutrienților, crescând astfel biodigestibilitatea produsului și eficiența absorbției de nutrienți. Deși administrarea unei capsule este mai ușoară pentru consumatori, propunerea noastră este de a gândi suplimentul ca pe un aliment. Ne propunem să mâncăm, să mestecăm, să simțim gusturi plăcute, și, în egală măsură, să obținem beneficiile nutriționale ale suplimentului alimentar.

(ii)

a doua inovație nutrițională constă în reușita de a oferi, prin porția zilnică recomandată, totalitatea nutrienților indispensabili biomecanicii intelectului. Înțelegerea acestei inovații necesită cercetarea tabelelor nutriționale din prisma structurii macro-moleculare și a structurii micro-moleculare****.

În cele dintâi, structura macro-elementară (proteine, glucide, lipide) arată, prin raportul procentual dintre clasele de nutrienți (proteine: 36,36 %; lipide: 32,37 %; glucide: 10,42 %), că Brain Proficiency este adaptat exigențelor biomecanice ale sistemului nervos. Mai mult, structura sa macro-elementară este asemănătoare structurii lipo-proteice a neuronului (i.e. o structură alcătuită preponderent din grăsime și proteine).

În cele din urmă, strucura micro-elementară trebuie privită sub patru aspecte:

(i)

raportul dintre omega 6 și omega 3 este ideal (<= 3); acestă caracteristică esențială a Brain Proficiency, care determină cât de bine este transmisă informația de la un neuron la altul, constituie a treia inovație realizată;

(ii)

capacitatea antioxidantă sporită, prin aportul clasei de polifenoli și a subclasei de flavonoide, este modalitatea cea mai promițătoare de întreținere a vitalității și sănătății creierul;

(iii)

raportul optim obținut dintre mineralele K (potasiu) și Na (sodiu) determină potențialul membranar (i.e. crește capacitatea de absorbție a unor nutrienți și facilitează transportul intra- și inter-celular de electroni);

(iv)

aportul crescut de Zinc contribuie la activitatea normală a funcțiilor cognitive.

(III) 

Recomandări generale

Trebuie să știți că Brain Proficiency a fost creat pentru a oferi totalitatea nutrienților esențiali pe care organismul îi solicită ca urmare a împrejurările cotidiene pe care le descriem prin tensiune afectivă și travaliu intelectual susținut. În mod rezumativ, acțiunea lui favorizează și contribuie la fortificarea intelectuală, astfel cum aceasta este înțeleasă dintr-o perspectivă amplă:

memorie, concentrare, atenție, bună dispoziție, coordonare, combaterea stresului, răbdare, fluență verbală, echilibru psihic, claritate mentală și tinerețea creierului.

În vederea adaptării modalităţillor de administrare la situaţii specifice,**** vă rugăm să considerați importanța consultării nutriţionistului ori a dieteticianului și a medicului curant.

Acum, în final, ne rămâne să vă spunem că Brain Proficiency este reușita dorinței noastre de a crea forme și mijloace noi care să hrănească oamenii ce se încred în timpul și ambițiile lor. Cu aceste gânduri, vă recomandăm dumneavoastră să fiți conștienți de nevoia unui aport concentrat de nutrienți pentru îngrijirea funcțiilor intelectuale, să vă prețuiți sănătatea și să vă înclinați, mai ales, spre tot ceea ce vă așează în lumină viețile voastre frumoase.  

__

[Supliment de informații]

Durata de consum și alte repere rezumative

Durată de consum recomandată — Între 9 și 12 săptămâni pentru fortificare intelectuală susținută.

Inovații nutriționale — Caracteristici importante: ansamblu de nutrienți esențiali · Raport ideal între omega 3 și 6 · Index glicemic moderat · Rată sporită de absorbție · Biodigestibilitate ridicată · Exclusiv vegan · Nepreparat termic · Adaptat biomecanicii sistemului cognitiv · Deplin natural 

Beneficii biomecanice — Inginerie nutrițională: generează energie mitocondrială și stimulează mecanismele neurotransmițătoare; crește capacitatea de absorbție a unor nutrienți și facilitatează transportul de electroni; stimulează flexibilitatea vasculară și oxigenarea intracelulară.

_______________________________________________________________

[Note]

* Acest supliment alimentar nu își propune să prevină, trateze sau să vindece vreo boală. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată și un stil de viață sănătos. Potențiali alergeni: susan alb, miere de salcâm.

** Conform Ordinului nr. 1228/2005/244/63/2006, art. 1, suplimentele alimentare sunt preparate condiţionat sub formă de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au în compoziţia lor nutrienţi (macro- şi micro-nutrienţi) şi/sau alte substanţe comestibile care sunt consumate în condiţii definite, în mod suplimentar faţă de aportul alimentar obişnuit.

*** O lingură pe zi

**** Datele cantitative și calitative sunt obținute prin intermediul analizelor detaliate impuse de necesitatea dovedirii funcționalității produsului și de prevederile legislative europene și naționale pentru siguranța suplimentelor alimentare (i.e. analize fizico-chimice și microbiologice ale produsului).

***** Prevenție a patologiilor neurologice (în caz de predispoziție genetică la patologii neurologice): Alzheimer, Parkinson; patologii neurologice (pentru completarea și susținerea tratamentului medicamentos): atac cerebral, scleroză multiplă în plăci, Parkinson, Alzheimer, autism, deficit de atenție, sindrom depresiv-anxios, sindrom de oboseală cronică. În plus, a se considera că alimentația copiilor cu vârsta sub 4 ani, a femeilor însărcinate, care alăptează sau care doresc să rămână însărcinate constituie o ramură specifică a științei nutriționale, implicând adaptarea administrării potrivit recomandării nutriționistului ori a dieteticianului de specialitate.