Inginerie nutrițională by Alexandra Lacurezeanu
Rețeta cu ardei copți și creveți (asociată chiar cu mămăligă) prezintă un profil scăzut de carbohidrați fermentabili încadrându-se la categoria de rețete low FODMAP cu un profil echilibrat de acizi grași esențiali (omega 3) și vitamine. Conceperea unei astfel de rețete a necesitat adaptarea conținutului de carbohidrați fermentabili, dar și alte criterii care sunt relevante în direcția nutrițional-dietetică low FODMAP.

Rețetă
- • 200g creveți decorticați
- • 6 lingurițe de ulei de măsline
- • 2 ardei grași verzi sau galbeni
- • o legătură de pătrunjel
- • 2 linguri de smântână 30%
- • sare
- • 100g mămăligă negătită
Mod de preparare
Se vor tăia ardeii în jumătăți și se stropesc cu 2 lingurițe ulei de măsline. Se așează pe o tavă de copt jumătațiile de ardei și se pun la cuptor pentru 45 minute. După ce s-au copt se așează într-un bol și se condimentează cu sare. Se acoperă bolul și după 10 minute se curăță ardeii de coajă. Ardeii curățați se vor tăia fâșii și se trag la tigaie cu smântână și 2 lingurițe ulei de măsline. Între timp se pregătește mămăliga conform instrucțiunilor de pe amgalaj. La final se sotează creveții cu pătrunjel tocat, ulei de măsline și sare la tigaie pentru 6-7 minute.
Valori nutriționale ( 2 porții )
- 726,2 kcal
- 52,1 g lipide
- 20,8 g carbohidrați din care 1,7g fibre
- 45,45g proteine
Puteți să ne scrieți un email dacă doriți un meniu personalizat. Veți fi contactat ulterior pentru a lua toate datele care ne ajută să personalizăm.
Pentru mai multe rețete: aici.