Arhive lunare: iunie 2019

Consultație nutrițională cu privire la fortificarea capacităților intelectuale

Pregătirea pentru un examen important trezește în noi nevoia unui plan solid de susținere, atât prin alimentație optimă, cât și prin factori de stil de viață: somn, odihnă, activitate fizică, calitatea aerului din camera de studiu, etc. În acest sens, am conceput acest Program Nutrițional de Fortificare a Capacităților Intelectuale, prin care vă oferim:

  1. Consultația de nutriție pentru personalizarea nevoilor adaptate la scopul pacientului. Consultația poate fi susținută: prin video-call/skype/facebook sau la sediul nostru. Durata este de 90 de minute. Programarea se face online sau telefonic.
  2. Un protocol nutrițional, trimis prin email, care va cuprinde: suplimente nutriționale, alimente fucționale, alimente interzise, alimente permise, comportamente de stil de viață, eventual un set de analize biochimice sau alte teste de mai mare precizie și alte detalii specifice, discutate în timpul consultației.

Costul programului este de 400 lei.

Vă recomandăm cu minim 1 lună înainte de examen să apelați la acest program de fortificare, însă cu cât pregătirea este mai din timp (3 luni înainte), cu atât mai mare este șansa de a evita semnele unor carențe.

Din pespectiva alimentației, este uimitoare neglijența unui intelectual cu privire la efortul depus de către organism pentru un examen important, în comparație cu atenția unui sportiv, chiar și unul amator. De asemenea, există o paletă de suplimente extrem de variată pentru sportivi, în comparație cu cele specifice fortificării neuronale. Și din aceste motive, prezentul program are ca scop crearea unui protocol nutrițional personalizat care să susțină, prin instrumente complexe, atenția, concentrarea, învățarea, memoria și alte cogniții, direct implicate în perioadele de examene.

Creierul consumă o imensă energie în comparație cu restul organismului. Creierul uman reprezintă 2 % din masa corpului uman și utilizează 20-25% din energia totală. Astfel, mecansimele implicate în trasformarea energiei din aliment în neuroni sunt fundamentale în controlul funcțiilor creierului.

Neuroștiința nutrițională (neuro-nutriție) este o disciplină științifică care studiază efectele diferitelor componente din alimentație precum: vitamine, minerale, carbohidrați, lipide, proteine, suplimente dietetice, aditivi alimentari, hormoni sintetici implicați în biochimia neuronală, comportament și cogniție.

Cercetările recente în mecanismele nutriționale și efectele lor pe creier relatează tot mai multe interacțiuni în funcționalitatea neuronilor, inclusiv în alterarea lor, în factori neurotrofici, în neuroplasticitate, pe parcursul diferitelor etape din viață.

Vă ofer acest program de fortificare a capacităților intelectuale, cu dorința de a vă sprijini efortul în pregătirea dumneavoastră profesională/personală.

”Dispoziția cuiva este ca o simfonie, iar serotonina este asemenea baghetei dirijorului”. (James Stockard, psihiatru)

NUTRIȚIE-SPORT-GENETICĂ

Deschidem o serie de întâlniri susținute de nutritionist-dietetician Tarcău Bogdan-Mihai, organizate de Cabinetul de Dietetică Anca Ignat, adresate sportivilor (amatori sau de performanță). Evenimentul își propune să prezinte modul în care, din perspectivă dietetică abordăm și îmbinăm nutriția, sportul și testele nutrigenetice. Dorim să vă invităm în data de 13.06.2019, de la ora 17:30 la evenimentul NUTRIȚIE-SPORT-GENETICĂ, eveniment desfășurat la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Atât datorită informațiilor cumulate în cadrul Cabinetului de Nutriție și Dietetică Anca Ignat prin anamneză, examen obiectiv și informațiile obținute din testului nutrigenetic prin pachetul Nutriție, sport și fitness, cât și prin studiile/ghidurile de actualitate putem observa necesitatea unei abordări individualizate, abordări susținute de un nutritionist-dietetician.

Ne dorim ca pe parcursul evenimentului să atingem informații de actualitate și de clarificare a regulilor și a miturilor alimentare în cadrul sportului, a efectelor nefaste care pot să apară în urma unei alimentații neadaptate nevoilor personale și care pot duce la carențe sau deficite nutriționale pe termen lung.

Înțelegerea importanței și utilizării acestor date este cu atât mai mare cu cât, trecând ani la rând prin sportul de performanță am putut înțelege avantajele și dezavantajele specifice organismului meu în condiții de activitate fizică susținută.

Modul în care dorim să îmbinăm activitatea fizică și scăderea în greutate sau performanța sportivă este o altă enigma a persoanelor care practică cu perseverență mișcarea, dar care de multe ori nu au succes. Multitudinea tipurilor de activitate fizică necesită aport micronutrițional și macronutrițional specific, necesar care trebuie adaptat și scopului/obietivului sportivului.

Alături de datele personale deja cunoscute și utilizate în cadrul consultației (analize biochimice uzuale, obiceiuri și preferințe alimentare, semne și simptome, date antropometrice) avem deschisă și posibilitatea accesării și beneficierii de datele furnizate prin intermediul testului genetic Nutriție, sport și fitness.

Prin intermediul testului nutrigenetic putem trasa soluții personalizate de susținere și îmbunătățire a activitații fizice și de a identifica legătura dintre structura genetică și impactul pe care activitatea fizică îl poate avea asupra sănătății sportivului.

Ne dorim utilizarea acestui test atât pentru a găsi cele mai bune intervenții dietetice în vederea îmbunătățirii funcțiilor cardiace, respiratorii, musculare și a greutății corporale, cât și pentru a contracara, acolo unde este nevoie, efectele negative specifice genotipului dumneavoastră rezultate în urma sportului de intensitate crescută prin suplimentarea de precizie cu microelementele necesare.

Deoarece structura genelor dumneavoastră contribuie la definirea capacității de efort fizic, precum și asupra modului în care efortul fizic vă poate afecta sănătatea (favorabil sau nu), aceste teste genetice identifică soluții personalizate doar pentru dumneavoastră.

Vă asteptam cu entuziasm în data de 13.06.2019 de la ora 17:30 la Turnul Croitorilor de pe strada Baba Novac, nr. 2, Cluj-Napoca pentru a putea prezenta și discuta informații și obiceiuri alimentare întâlnite în rândul personalor care practică activitate fizică.

Taxa de participare este de 50 lei/participant și se va achita prin virament bancar completând următorul formular: https://docs.google.com/forms/d/1yWfIErWTpOvdv7M065pLsKJ3g-k4QxOYxOxyYSf7X6U/edit

Date de contact: Nutriționist Tarcău Bogdan

0752570316 /tarcaubogdanmihai@gmail.co/ contact@detoxsinutritie.ro